polki-na-swiecie

wszystko o was i dla was
 
IndeksIndeks  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ZalogujZaloguj  

Share | 
 

 Kuchnia Wloska

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
AutorWiadomość
wloszka
Admin
avatar

Liczba postów : 1439
Age : 48
Registration date : 10/07/2007

PisanieTemat: Kuchnia Wloska   Pią Wrz 07, 2007 11:05 am

zapraszam do dzialow specjalnych przepisow,redagujemy razem

_________________
SLONECZNA ITALIA




http://s14.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=27288
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora http://polki-na-swiecie.ativiforum.net
wloszka
Admin
avatar

Liczba postów : 1439
Age : 48
Registration date : 10/07/2007

PisanieTemat: Re: Kuchnia Wloska   Pią Wrz 07, 2007 7:02 pm

KOKARDKI Z CUKINIĄ I KREWETKAMI[/b

350g makaronu w kształcie kokardek
300g cukinii
1 cebula
1 szalotka
1 szczypta pręcików
szafranu
4 łyżki oliwy z oliwek
1 pęczek pietruszki
250g ogonków krewetek
sól i pieprz


P[b]ietruszkę myjemy, osuszamy i siekamy. Obcinamy końcówki cukinii. Myjemy, osuszamy i kroimy w talarki. Cebulę i szalotkę obieramy, myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Ogonki krewetek obieramy ze skorupki, usuwamy czarne jelito, myjemy i osuszamy. Na patelni z oliwą szklimy pokrojoną cebulę i szalotkę, dodajemy talarki cukinii i smażymy przez kilka minut, mieszając drewnianą łyżką. Podlewamy 2 łyżkami wody i dusimy przez 6-7 minut na umiarkowanym ogniu.
Dodajemy krewetki i dusimy przez 2-3 minuty. Dodajemy pręciki szafranu uprzednio namoczone w trzech łyżkach ciepłej wody, doprawiamy szczyptą soli i świeżo zmielonego pieprzu i dusimy jeszcze przez 3 minuty na umiarkowanym ogniu. W międzyczasie w dużym garnku doprowadzamy do wrzenia wodę, solimy i gotujemy makaron. Ugotowany al dente makaron odcedzamy i łączymy z sosem z cukinii i krewetek. Podajemy ciepłą potrawę posypaną posiekaną pietruszką
[/i]

_________________
SLONECZNA ITALIA




http://s14.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=27288
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora http://polki-na-swiecie.ativiforum.net
wloszka
Admin
avatar

Liczba postów : 1439
Age : 48
Registration date : 10/07/2007

PisanieTemat: Re: Kuchnia Wloska   Wto Wrz 11, 2007 5:21 pm

Ciasto na pizzę

30 g drożdzy
125 ml ciepłej wody
50 dag mąki pszennej
1/2 łyżeczki soli
mąka do posypania
oliwa

Ciasto zagnieść jak zwykłe drożdżowe. Rozgnieść drożdże w misce, wymieszać z wodą i odstawić do wyrośnięcia. Dodawać pozostałe składniki. Zostawić do wyrośniecia na około 1,5 godziny.

_________________
SLONECZNA ITALIA




http://s14.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=27288
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora http://polki-na-swiecie.ativiforum.net
Amelia
uzalezniona od forum
uzalezniona od forum
avatar

Liczba postów : 492
Age : 44
Registration date : 15/10/2007

PisanieTemat: Re: Kuchnia Wloska   Czw Gru 06, 2007 7:11 pm

Wloszka jutro wyprobuje te paste z krewetkami, zakupy juz zrobilam Smile
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
wloszka
Admin
avatar

Liczba postów : 1439
Age : 48
Registration date : 10/07/2007

PisanieTemat: Re: Kuchnia Wloska   Pią Gru 07, 2007 11:40 am

Amelia napisał:
Wloszka jutro wyprobuje te paste z krewetkami, zakupy juz zrobilam Smile

mnie bardzo smakuje

_________________
SLONECZNA ITALIA




http://s14.gladiatus.onet.pl/game/c.php?uid=27288
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora http://polki-na-swiecie.ativiforum.net
Sponsored content




PisanieTemat: Re: Kuchnia Wloska   

Powrót do góry Go down
 
Kuchnia Wloska
Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Snorlaxowa Kuchnia 2
» Kuchnia "Snorche"

Permissions in this forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
polki-na-swiecie :: PRZEPISY :: PRZEPISY I PORADY KULINARNE-
Skocz do: